Een blikje vooruit 2012

18 maart:  Harrie en Diny Eijssen uit Geijsteren

Met een lekker kopje koffier beginnen we met het terugkijken op Proms NOW 2010. Harrie en Diny geven aan dat ze de Proms 2010 als spectaculair en verrassend hebben ervaren. Een geweldige locatie met een mooi geluid. Vooral het optreden van de Drumband en Inge van Els zijn Harrie en Diny goed bijgebleven. Het gaat om lokaal talent uit Geijsteren en Wanssum wat de avonden extra bijzonderder maakt. Van het begin tot het eind waren we geboeid met herkenbare muziek en show. Het zal dan ook zeker een uitdaging worden om dit op 1 en 2 juni 2012 te evenaren.

Was er dan geen kritiek in huize Eijssen? O jawel hoor! Volgens beide had het wel wat drukker mogen zijn, de mensen weten niet wat ze gemist hebben bij de Proms 2010.

Maar wat zouden zij willen zien in 2012? “Ik zou graag muziek willen horen van de Dire Straits, Rolling Stones of de Beatles, de echt popklassiekers. Verder zou ik ook graag zien dat de instrumenten die een belangrijk aandeel in een nummer hebben beter worden uitgelicht,” aldus Harrie.

De nieuwe locatie aan de haven biedt volgens hem extra mogelijkheden. “Benadruk de bijzondere locatie aan de haven doormiddel van een mooi uitgelichte boot!  De kraan van de Shipyard is een ideaal hulpmiddel hiervoor”.

Vanuit het Gilde van Geijsteren zullen een 15-tal vrijwilligers bij de Proms 2012 komen werken. Als wederdienst zal de fanfare een bijdrage leveren bij het Gildefeest die 3 weken na de Proms plaatsvinden op 22,23 en 24 juni. Meer informatie over het Gildefeest kun je vinden op: www gildefeest2012.nl

Ik verheug me erg op PROMS NOW 2012!

Samen met gedeputeerde Patrick van den Broeck kijken we terug op PROMS NOW 2010.

Als ik terug denk aan PROMS NOW 2010 weet ik nog dat ik vooral erg onder de indruk was, aldus Patrick van den Broeck. In 2010 was hij nog wethouder van de gemeente Venray. Tegenwoordig is hij gedeputeerde op het gouvernement in Maastricht.

Patrick vertelt:
Vooral de aankleding van de zaal, de combinatie tussen combo en fanfare, de kwaliteit van de artiesten en de grote hoeveelheid bezoekers maakten dit tot een avond die ik niet snel meer zal vergeten. Nummers van eigen bodem vielen bij mij bijzonder goed in de smaak. Wat mij verder aanspreekt is dat de fanfare bereid is tot vernieuwing. Natuurlijk moet de fanfare hun traditionele rol niet laten liggen, maar door uitstapjes richting een ander repertoire zul je meer leeftijdscategorieën blijven aanspreken. Zeker belangrijk als je als fanfare je rol zal willen behouden binnen de gemeenschap.

Ik heb hier zelf ook wel wat ervaring mee. Ik ben lid van het Venrayse mannenkoor, ook hier zie je de combinatie van muzieksoorten ook steeds meer terugkomen. Door mijn drukke werkzaamheden als gedeputeerde ben ik helaas niet meer in staat om de repetities bij te wonen.

Ik ben erg benieuwd of Concordia Wanssum in staat is om de geweldige prestatie van 2010 te evenaren of zelfs te overtreffen. Maar ik verheug me op de PROMS NOW 2012 en zal er ook zeker dit jaar weer bij zijn!

Anne Fleur: I’m so Excited!!!

Met 13 jaar is ze het jongste lid van de fanfare, Anne Fleur Janssen. Ze speelt tijdens de Proms mee op haar bugel. Anne Fleur is in 2010 bij de fanfare muziek komen maken en baalde dat ze PROMS NOW 2010 moest missen. Datzelfde geldt dit jaar voor Ronnie Jeuken en Minuna Linskens. Zij zullen na de zomer de fanfare komen versterken.

Verheugen doet Anne Fleur zich zeker op de komende Proms. Ze is erg  benieuwd hoe het er allemaal uit zal zien. “Ik ben ervan overtuigd dat het er mooi zal worden. Ik zal best wel zenuwachtig zijn. Ik heb al wel enkele keren meegedaan met Young Musicians Spread Their Wings, maar dat is dan samen met veel jeugdorkesten. Nu is het alleen fanfare Concordia en spelen we voor allemaal mensen die ik ken”, vertelt ze.

Als we haar vragen wat ze het mooiste nummer van PROMS NOW 2012 is, antwoordt Anne Fleur direct: “I’m so excited, gewoon omdat ik het zo’n vrolijk liedje vind!”

PROMS NOW 2012, toch wel iets anders dan spelen in een orkestje!

Verantwoordelijk voor de klanken uit het Keyboard tijdens PROMS NOW 2012 is dit jaar Jasper van de Veerdonk. Jasper, 24 jaar, is afkomstig uit het Brabantse land, om precies te zijn Udenhout. “Ik woon in Nijmegen waar ik een opleiding volg voor tandheelkunde. Koen Smits, een vriend van mij, vroeg me of ik mee wilde doen in het combo.” Jasper heeft weinig ervaring met het spelen in een groot gezelschap, maar dit is niet te horen.

“In een restaurant de gasten vermaken op de piano of met een bandje spelen op bruiloften en partijen heb ik wel vaker gedaan. Deze nieuwe uitdaging om in zo’n samenstelling te mogen spelen vind ik geweldig om mee te maken. Wat een geluid!”

De inspiratie voor muziek haalde Jasper van zijn vader,oudere broer en lerares. Vanaf zijn zevende levensjaar is hij al bezig in de muziek en na het behalen van zijn diploma’s werd Jasper getipt om in de lichte muziek te gaan. Een lange opleiding waardoor Jasper nu vooral op gehoor kan spelen. “Ik hoor meteen welke akkoorden ik moet spelen”.

Eenvoudig is de muziek van PROMS NOW zeker niet. Jasper had voor sommige nummers een aanloopje nodig om ze ingestudeerd te krijgen. I’m so excited en November Rain zijn de favoriete nummers van hem, maar Hallelujah steekt er volgens Jasper echt boven uit. “Ik hoop dat iedereen die komt kijken er net zoveel van zal genieten als dat ik dat doe!”