Geslaagde informatie avond

Op vrijdag 24 april was de jaarlijkse informatie avond voor ouders van de leerlingen van de proeflessen. Deze avond mocht dit jaar zeker geslaagd worden genoemd.

Als eerst verzamelden de ouders in de kleine zaal waar ze meer informatie over de vereniging kregen van Wendy van Gerven. Hierna gingen zij naar de grote zaal. Daar zat De Muziekbende al voor hen klaar. De Muziekbende heeft vier nummers gespeeld om te laten horen wat zij al kunnen en lieten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. Kijk hier voor een kort filmpje.

Hierna was het de beurt aan de leerlingen die de proeflessen hebben gevolgd op een blaasinstrument. Zij speelden het liedje ‘Open de brug’. Als je hier klikt kun je horen hoe het geklonken heeft. Toch knap om te horen wat zij in maar een paar lessen al kunnen! Daarna heeft één van onze leerlingen, die nog geen jaar op muziekles zit, het liedje Oranje Boven laten horen. Ook dit klonk erg goed. De leerlingen van de proeflessen hadden zich ondertussen bij de fanfare gevoegd. Samen met de fanfare gingen ze nog een keer het liedje ‘Open de brug’ spelen. Benieuwd hoe dat geklonken heeft? Klik dan hier om een filmpje te bekijken.

Na de leerlingen van Stephan was het de beurt aan de leerlingen van de proeflessen van het slagwerk die les hebben gehad van Bart Jeuken. Helaas zijn hier geen filmpjes van. Bart heeft samen met zijn leerlingen fruitritmes laten horen. Een van de leerlingen sloeg dan een ritme en de rest speelde dit na. Daarna kwam de spectaculaire ‘Dummersrap’. Op verschillende manieren drumden de leerlingen op de tekst: één, twee, in de maat, anders wordt de drummer kwaad. Maar de drummer wordt niet kwaad, want wij drummen in de maat! De ene keer werd er bij ieder woord op de trom geslagen en een andere keer alleen op kwaad en maat. Erg leuk om te zien hoe Bart op spelende wijze de leerlingen ritmes bij brengt. Ook de slagwerkers hebben nog samen met de fanfare een nummer gespeeld. Dit was niets minder dan het bekende promsnummer ‘De Hockey Pockey’.

Hierna werd de avond weer in de kleine zaal afgesloten waar de instrumenten helaas weer moesten worden ingeleverd. Ook was er de gelegenheid de kinderen aan te melden voor de vervolglessen.

Al met al een heel erg leuke avond! Mocht je nog een filmpje of foto’s hebben wat we op de website mogen zetten, dan kun je die opsturen naar concordiawanssum@hotmail.com.

Namens de jeugdcommissie bedanken we iedereen voor de leuke avond!

01 (2).jpg01 (3).jpg01 (4).jpg01 (5).jpg01 (6).jpg01 (7).jpg01 (9).jpg02 (1).jpg02 (2).jpg02 (3).jpg02 (4).jpg02 (5).jpg02 (6).jpg02 (7).jpg02 (8).jpg02 (9).jpg02 (10).jpg02 (12).jpg02 (13).jpg02 (14).jpg02 (15).jpg01 (1).jpg

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.